Kompot z jabłek
Przepis
Zapomnieliśmy nieco o kompotach, a szkoda. Są znacznie zdrowsze i tańsze od sklepowych napojów, na dodatek możemy kontrolować ilość dodawanego do nich cukru. Warto więc podać do obiadu dzbanek pysznego domowego kompotu z jabłek.
4.8
(28 głosów)
Oceń:
Źródło: 123RF
Przepis
- Jabłka dokładnie umyć, pokroić na ćwiartki (nie obierać), usunąć gniazda nasienne.
- Owoce włożyć do garnka, dodać cynamon, zalać wodą i od momentu zagotowania gotować 15-20 minut.
- Pod koniec gotowania dodać cukier (według własnego uznania).
- Gotowy kompot przecedzamy przez sito.
- Do dzbanka wlać gorący kompot, można także dodać pokrojone na małe kawałki jabłko.
Przepis dodał użytkownik RAROSSA
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kompot z jabłek
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.