14-01-2014 14:10
Soczewicowa pasta kanapkowa
Przepis
Kiedy po raz pierwszy usłyszałam o tym, że pasta zsoczewicy może zastąpić masło, ser, wędlinę czy inne tradycyjne dodatki do kanapek, byłam bardzo zdziwiona. A jednak jest to bardzo dobre połączenie. Spróbujcie sami.
3.9
(18 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-4 |
Źródło: 123
Składniki
- 1/2 puszki soczewicy Bonduelle
- 4 suszone pomidory (odsączone z oleju)
- 2 gałązki pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przepis
Soczewicę odsączamy z zalewy, przesypujemy do blendera. Dodajemy suszone pomidory i pietruszkę. Miksujemy składniki na gładką masę, solimy i pieprzymy według uznania. Jeśli masa jest zbyt sucha, możemy dodać do niej nieco oliwy lub oleju z suszonych pomidorów.
Pastę podajemy do chleba.
Przepis dodał użytkownik Bonduelle
Soczewicowa pasta kanapkowa
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.