Papryka faszerowana kurczakiem i mozzarellą
Składniki: 3 papryki, 200 g piersi z kurczaka, kulka mozzarelli, 3 duże pomidory, sól, pieprz, zioła prowansalskie, 100 g tartego sera, szklanka bulionu, olej do smażenia.
Przygotowanie:
Mięso pokrój w kosteczkę, oprósz solą, pieprzem i ziołami. Rozgrzej olej i usmaż na nim kurczaka. Mozzarellę pokrój w kostkę. Pomidory sparz, obierz ze skórki i pokrój w mniejsze kawałki. Kurczaka wymieszaj z mozzarellą i pomidorami. Papryki przekrój wzdłuż na pół i usuń nasiona. Tak powstałym farszem napełnij papryki. Wierzch posyp tartym serem. Papryki ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp tartym serem i podlej bulionem. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekaj przez pół godziny.