Rumiane drożdżowe racuchy
Kiedy nie wiemy, co przygotować dzieciom na śniadanie lub podwieczorek, z pomocą przychodzą one - pulchne, słodkie, z owocami, bitą śmietaną, dżemem lub cukrem pudrem. Racuchy to doskonały pomysł na co dzień i od święta.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Mleko, drożdże i łyżeczkę cukru podgrzewamy, aż będą letnie. Dodajemy 0,5 szklanki mąki, mieszamy i odstawiamy.
- W większym naczyniu ubijamy jajka ,dodajemy resztę cukru i wlewamy zarobiony rozczyn.
- Dodajemy resztę mąki i czekamy, aż ciasto wyrośnie. Dodajemy cukier waniliowy i roztopione masło, mieszamy i smażymy na gorącym oleju.
- Posypujemy cukrem pudrem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze