Kotleciki z piekarnika
Przepis
Kotlety, które będą smakować całej rodzinie. Można je również usmażyć na patelni.
2.1
(8 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rodzaj diety: |
Źródło: Materiały prasowe
Składniki
Przepis
Zamiast mąki kukurydzianej można użyć jasnej mąki orkiszowej lub mąki ryżowej. Kukurydziana nadaje jednak ładny kolor.
Mięso i ser pokroić w drobną kostkę. Cebulę posiekać. Dodać jajko, mąkę, doprawić i wszystko dokładnie wymieszać.
Masę wykładać łyżką na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Żeby uzyskać taki sam kształt kotlecików, używam okrągłej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Piec około 40 minut. Kotleciki mają się zarumienić.
Więcej inspoiracji na pyszne i zdrowe dania znajdziecie w książce Svetlany Ovsyankiny "Fit przepisy od baletnicy"
Źródło: Materiały prasowe
Kotleciki z piekarnika
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
7
24
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.