Trwa ładowanie...
d32tcnm
13-06-2021 09:23

Sałatka z fasolki szparagowej do słoików na zimę

Przepis

Fasolka szparagowa doskonale smakuje z bułką tartą podsmażona na maśle. Fasolkę możemy też dusić, smażyć, zapiekać i marynować. Wypróbujcie prosty przepis na sałatkę z fasolki szparagowej na zimę. Fasolka z pomidorami i cebulą będzie smakowitym dodatkiem do obiadu.

d32tcnm
2.9
(15 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Rodzaj diety:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 1 kg fasolki szparagowej
  • 200 g cebuli
  • 300 g marchwi
  • 700 g pomidorów
  • 150 g oleju
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki octu
  • pieprz
Przepis
  • Wypłukać fasolkę i poodcinać końcówki, gotować ok. 20 min. na małym ogniu, pokroić na kawałki o długości ok. 1-2 cm.
  • Cebulę pokroić cieniutko i usmażyć na miękko. Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, usmażyć. Pomidory, pokroić w kostkę, dodać cukier, ocet i sól.
  • Podgotować. Dodać fasolkę, cebulę i marchewkę, wymieszać, włożyć do słoików.
  • Pasteryzować 2 razy. Jednego dnia - 1 godzinę, drugiego - 1 godzinę.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Sałatka z fasolki szparagowej do słoików na zimę
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d32tcnm
d32tcnm
d32tcnm
d32tcnm
Więcej tematów
d32tcnm