Grillowana karkówka pieczona z rozmarynem i zieloną fasolką
Karkówka to jedna z najpopularniejszych potraw, jeśli chodzi o grillowanie. Odpowiednio doprawiona i uzupełniona o aromatyczne warzywa stanowi świetny dodatek imprezowego stołu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: |
- • karkówka w marynacie ZM Pekpol
- • 300 g zielonej fasolki szparagowej
- • 3 plastry boczku duńskiego parzonego ZM Pekpol
- • kilka gałązek rozmarynu
Na plastrach karkówki ułożyć gałązki rozmarynu. Mięso upiec na grillu. Fasolkę przez chwilę parzyć we wrzątku, następnie owinąć plastrem boczku, ułożyć na tacce do grillowania i upiec na ruszcie.
Przepis dodał użytkownik gastrosfera
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze