Trwa ładowanie...

Bezy z truskawkami - pyszny i szybki deser

Andrzej Polan zdradził proste przepisy na sezonowe desery.

dlyto9j
dlyto9j

Andrzej Polan zdradził proste przepisy na sezonowe desery. Kucharz przygotował m.in. truskawki zapiekane w koglu-moglu czy szachownicę z rabarbaru i ciasta francuskiego. My polecamy pyszne i szybkie bezy.

Składniki:
1 kg truskawek
8 żółtek
200 g cukru trzcinowego
2 cukry wanilinowe
Szczypta soli
Mięta

Przygotowanie:
Truskawki myjemy i kroimy na połówki. Żółtka ubijamy z cukrem trzcinowym i wanilinowym na puch. Naczynie żaroodporne wykładamy pergaminem, wysypujemy truskawki i zalewamy puszystym koglem-moglem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni na około 10-12 minut do momentu, aż wierzch delikatnie zacznie się rumienić. Posypujemy cukrem pudrem i świeżą miętą.

dlyto9j
dlyto9j
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dlyto9j
Więcej tematów