WP
08-05-2008 (00:05)

Bezy - Przepis

Trwa ładowanie...
WP
Składniki
  • białka - 4 szt.
  • cukier - 4 łyżka(i)
  • cukier waniliowy - 1 op.
Przepis

Białka ubić na sztywną pianę. Ubijając w dalszym ciągu dodać po łyżce cukru, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy, powinna powstać lśniąca sztywna piana, naczynie postawić na parze i ubijać ok 15 min. Blachę wylożyć pergaminem, przygotowaną pianę wyciskać za pomocą tulejki.
Napełnioną blachę wstawić do piekarnika o temp 90-100 C, bezy pozostawić w piekarniku aż do wysuszenia.

Przepis dodał użytkownik dariafab

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP