Zapiekanka z patelni z kurczakiem, boczkiem i dynią
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka,
- cebula,
- 15 dag boczku pokrojonego w cienkie plastry,
- 2 szklanki obranej i pokrojonej w kostkę dyni,
- 2 łyżeczki ulubionych ziół,
- ½ szklanki śmietanki 30 proc.,
- 25 dag tartego sera żółtego,
- sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie: Mięso z kurczaka umyj i pokrój w kostkę. Cebulkę poszatkuj i zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj mięso i suszone zioła. Kiedy kurczak się podsmaży, dodaj boczek, dynię, śmietankę, sól oraz pieprz do smaku i wszystko wymieszaj. Wierzch zapiekanki posyp tartym żółtym serem i przykryj pokrywką. Wszystko zapiekaj na małym ogniu przez ok. 20 minut.