Słodkie czekoladowe ciasto bez cukru
Oto przepis na podwójnie czekoladowe ciasto. Nie znajdziesz w nim grama cukru. Smaczne i zdrowe!
Składniki:
- szklanka kaszy jaglanej,
- 1 i 1/2 szklanki wody,
- dojrzały banan,
- łyżka oleju kokosowego,
- 1/3 szklanki mleka,
- 2 tabliczki gorzkiej czekolady,
- 4 łyżki miodu,
- 2 łyżki kakao.
Przygotowanie:
Podgrzej mleko, dodaj pokruszoną czekoladę i mieszaj, aż się rozpuści. Kaszę jaglaną ugotuj w półtorej szklanki wody, dodając szczyptę soli, a kiedy jest już gotowa, zblenduj ją na gładką masę, dodając rozpuszczoną w mleku czekoladę, banana, olej kokosowy, miód i kakao. Gotowe ciasto przelej do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piecz przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.