Babeczki kakaowe z polewą deserową i orzechami pekan
Składniki: 2 szklanki mąki, 1/2 szklanki cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki kakao, pół kostki roztopionej margaryny do pieczenia, 1/3 szklanki maślanki lub kefiru, 1 jajko, tabliczka gorzkiej czekolady, orzechy pekan (opcjonalnie włoskie).
*Przygotowanie: *suche składniki (przesianą mąkę, cukier, proszek, kakao) wsypać do miski i wymieszać. W osobnej zmiksować mokre składniki, a potem dodać je do suchych i wymieszać łyżką. Ciasto wyłożyć do foremek. Wstawić do nagrzanego do 200 stopni C piekarnika na 15-18 minut. W tym czasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Ostudzone babeczki ozdobić polewą czekoladową i orzechami.