Długość blanszowania
Brokuły: minuta we wrzątku, 1-2 minuty w zimnej wodzie.
Kalafior: 4 minuty we wrzątku, 4 minuty w zimnej wodzie.
Marchewka (pocięta): 2 minuty we wrzątku, 2 minuty w zimnej wodzie.
Marchewka (cała): 5 minut we wrzątku, 5 minut w zimnej wodzie.
Szparagi: 2 minuty we wrzątku, 2 minuty w zimnej wodzie.
Zielony groszek: 3 minuty we wrzątku, 3 minuty w zimnej wodzie.
Brukselka: 3-4 minuty we wrzątku, 4 minuty w zimnej wodzie.
Seler: 3 minuty we wrzątku, 3 minuty w zimnej wodzie.
Bób: 1-2 minuty we wrzątku, 2 minuty w zimnej wodzie.
Pieczarki: 2 minuty we wrzątku, 2 minuty w zimnej wodzie.
EPN/mp/WP Kuchnia