Jarmuż - modny, ale czy taki zdrowy?
Zapomniane warzywo wróciło do łask
Jarmuż niegdyś był warzywem często i chętnie używanym w polskich kuchniach. Na wiele lat zniknął jednak z naszych stołów i dopiero od kilku sezonów ponownie stał się modnym kulinarnym składnikiem. Ta zmiana wychodzi nam oczywiście na zdrowie - jarmuż to bogactwo cennych przeciwutleniaczy, witamin i pierwiastków. Podpowiadamy, dlaczego warto włączyć go na stałe do jadłospisu i jak wykorzystać jarmuż w kuchni.
Jarmuż niegdyś był warzywem często i chętnie używanym w polskich kuchniach. Na wiele lat zniknął jednak z naszych stołów i dopiero od kilku sezonów ponownie stał się modnym kulinarnym składnikiem. Ta zmiana wychodzi nam oczywiście na zdrowie - jarmuż to bogactwo cennych przeciwutleniaczy, witamin i pierwiastków. Podpowiadamy, dlaczego warto włączyć go na stałe do jadłospisu i jak wykorzystać jarmuż w kuchni.