Arbuz zupełnie inaczej
Nie tylko plasterki
Zanurzyć zęby w słodki miąższ arbuza - to zawsze dobry pomysł. Dzisiaj proponujemy jednak nietypowe arbuzowe przepisy - proste i szybkie.
Pizza arbuzowa
Jak pogodzić miłość do pizzy z uwielbieniem dla arbuza? Wydaje się niemożliwe, a jednak jest i na to sposób. Arbuzowa pizza po prostu. Letni hit nie wymaga prawie żadnych kulinarnych umiejętności. Za to można eksperymentować ze składnikami.
Spory arbuz kroimy na ok. 1,5-centymetrowe plastry - to nasz spód. Jeśli ktoś lubi pizzę na grubszym "cieście", może ukroić nawet i 3-centymetrowe kawałki. Następnie dzielimy plaster na trójkąty. A potem kładziemy dodatki, które podpowiada nam wyobraźnia i kubki smakowe. Możemy stworzyć pizzę odpowiednik owocowej sałatki i położyć na niej truskawki, jagody, borówki czy maliny. Albo potraktować sprawę bardziej dosłownie i do arbuzowego spodu dodać ser, szynkę i np. rukolę. Rozwiązań są tysiące. Prosta i efektowna przekąska na pewno zrobi duże wrażenie na gościach.