Tort arbuzowy
Można go przyrządzić w dwóch wersjach - superszybkiej i szybkiej. Nie jest to najmniej kaloryczna przekąska, ale od czasu do czasu możemy przecież zgrzeszyć. Oprócz arbuza potrzebna nam będzie bowiem gęsta bita śmietana. Pierwsza wersja zakłada wykrojenie z arbuzowego miąższu walca wielkości małego tortu i obłożenie go szczelnie bitą śmietaną (najlepiej śmietanę połączyć z żelatyną). Pamiętajmy, że wcześniej arbuzowe ciasto należy dobrze odsączyć. Wierzch tortu dowolnie dekorujemy - czekoladą, miętą czy orzechami.
Druga wersja to mini torciki. To typowy przekładaniec, do którego potrzebujemy jeszcze kokosowych ciastek o większej średnicy. Układamy kolejno ciastka, bitą śmietanę i okrągłe plasterki arbuza (oczywiście bez skórki). Ostatnią warstwę bitej śmietany dekorujemy według uznania.