Ryba gotowana w ziołach
Tak przygotowana ryba jest niezwykle delikatna. Podaj do niej opiekane ziemniaczki lub ryż w orientalnym stylu i surówkę z marchewki.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Rybę oczyścić, umyć, pokroić na porcje, włożyć do rondla, posypać solą i pieprzem. Wlać tyle wody, żeby przykryła rybę. Wrzucić drobno posiekaną (lub zmiksowaną blenderem) cebulę, czosnek roztarty z solą, zieleninę, szafran i cukier. Przykryć i gotować na małym ogniu. Przed podaniem doprawić sokiem z cytryny i ewentualnie solą, posypać świeżym koperkiem.
Przepis dodał użytkownik ilka_86
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze