Pyszne kotleciki mielone z pieczarkami i cebulą
Prostym sposobem na rodzinny i domowy obiad jest podanie pysznych kotlecików mielonych. Tym razem warto urozmaicić tradycyjny przepis i dołączyć smaczne dodatki. Mielone z warzywnymi składnikami zachwycą zarówno starszych, jak i młodszych.
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowo - wołowe)
- 400 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 2 jajka
- bułka tarta
- słodka papryka
- szklanka mąki
- łyżka masła
- sól, pieprz
- olej do smażenia.
1. Po pierwsze posól i popierz wybrane mięso oraz dokładnie posmaruj je słodką papryką. Dodaj jedno jajko i dokładnie wszystko ze sobą wymieszaj.
2. Następnie pokrój cebulę razem z pieczarkami w kostkę. Na maśle zeszklij cebulę, po czym dodaj do niej pieczarki i smaż przez kilka minut (aż woda z nich wyparuje).
3. Wymieszaj cebulę i pieczarki razem z mięsem i zacznij formować małe kotleciki.
4. Otaczaj mięso w bułce tartej oraz jajku i smaż na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
Twoje kotleciki z pieczarkami i cebulką są już gotowe. Smacznego!
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze