Jaja wielkanocne faszerowane grzybami
Jajka faszerowane na polskim stole w okresie Wielkanocy goszczą od dawien dawna. Nieprzypadkowo – skomponowane z najlepszych składników, sowicie doprawione i podane w towarzystwie sałaty, pomidorów czy ogórków są prawdziwym symbolem wiosny. A do tego jak smakują! Każda pani domu ma swój sposób na jajka faszerowane.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie.
- W tym czasie kroimy cebulkę oraz grzyby w kostkę i podsmażamy na maśle, następnie studzimy.
- Jajka obieramy ze skorupek, odcinamy dół jajka i wyciągamy żółtka do miseczki.
- Mieszamy żółtka z grzybkami, przyprawami oraz szczypiorkiem.
- Faszerujemy jajka i dekorujemy rzeżuchą.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze