Trwa ładowanie...
d31z1kp
07-04-2022 09:59

Pieczarki faszerowane serem brie

Przepis

Duże kapelusze pieczarek można faszerować. Nie jest to trudne. Farsz przygotowujemy z posiekanych nóżek pieczarek, szczypiorku, ugotowanych na twardo jajek, bułki tartej i sera pleśniowego.

d31z1kp
3.2
(9 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock
Składniki
  • 20 dużych pieczarek
  • 1 ser pleśniowy brie
  • 4 jajka
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżki tartej bułki
  • pęczek szczypiorku
  • sól, pieprz
Przepis
  • Nóżki pieczarek posiekać drobno i podsmażyć na gorącym oleju.
  • Jaja ugotować na twardo, pokroić razem z serem w drobną kostkę, dodać podsmażone nóżki, 2 łyżki oleju,2 łyżki tartej bułki i posiekany szczypior.
  • Farsz dokładnie wymieszać i nałożyć na pieczarki.
  • Piec w piecyku nagrzanym do 180 stopni prze 30 minut.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Pieczarki faszerowane serem brie
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

4
2

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d31z1kp
d31z1kp
d31z1kp
d31z1kp
Więcej tematów
d31z1kp