Trwa ładowanie...
d1h906k
27-01-2009 19:10

Biała kiełbasa zapiekana

Przepis

Zapiekana biała kiełbasa to idealna propozycja na świąteczny stół. Możesz dodać ją do żurku lub ułożyć na talerzu i pokroić w plasterki. W każdym wydaniu będzie smakować idealnie.

d1h906k
Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Okazja:
Getty Images
Źródło: Getty Images
Składniki
  • Skład:
  • 1 kg białej kiełbasy (używam surowej, do tej parzonej nie mam zaufania)
  • 2 cebule
  • główka czosnku
  • smalec (albo inny tłuszcz)
Przepis

Sposób wykonania:

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i ciasno układamy w nim ponakłuwaną kiełbasę, obkładamy ją ząbkami czosnku i cebulą pokrojoną w krążki, wtykając je między kiełbasę i na wierzch.

Wstawiamy do piekarnika (200 stopni) na około godzinę.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Biała kiełbasa zapiekana
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1h906k
d1h906k
d1h906k
d1h906k
Więcej tematów
d1h906k