Trwa ładowanie...
d35d3xu
17-04-2016 09:27

Młoda kapusta ze skwarkami

Przepis
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d35d3xu
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Składniki
  • główka kapusty
  • koperek
  • boczek lub słonina
  • sól
  • cebula
  • pieprz
  • ocet
Przepis

Młoda kapustę robię co roku na różne sposoby. Tym razem w takiej wersji. Jeśli chcemy, możemy też zagęścić odrobiną mąki. Kapustę myjemy, kroimy na pół i szatkujemy grubiej lub cieniej - tak jak lubimy. Przekładamy do garnka i podlewamy wodą. Gotujemy około 15 minut.

Doprawiamy solą, pieprzem i octem. Boczek lub słoninę kroimy w kostkę. Wrzucamy na suchą patelnię. Kiedy wytopi się tłuszcz i skwarki będą lekko brązowe, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę. Przesmażamy do zezłocenia. Całość przelewamy do kapusty. Na koniec dodajemy koperek.

Przepis dodał użytkownik Izaa

Młoda kapusta ze skwarkami
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35d3xu
d35d3xu
d35d3xu
d35d3xu
Więcej tematów
d35d3xu