Gotowanie na ekranie: rozgrzewająca zupa krem z kalafiora
Z kalafiora przyrządzasz potrawy wyłącznie latem? To błąd. Zupa kalafiorowa sprawdzi się o każdej porze roku. Jest delikatna w smaku i lubiana nawet przez tych, którzy nie przepadają za tym warzywem. Jesienią warto ją przygotować w formie kremu, będzie bardziej syta. Do jej przygotowania wystarczą cztery składniki: mleko, masło, cebula i oczywiście kalafior. Łyżeczka masła podkreśli smak zupy
Z kalafiora przyrządzasz potrawy wyłącznie latem? To błąd. Zupa kalafiorowa sprawdzi się o każdej porze roku. Jest delikatna w smaku i lubiana nawet przez tych, którzy nie przepadają za tym warzywem. Jesienią warto ją przygotować w formie kremu, będzie bardziej syta. Do jej przygotowania wystarczą cztery składniki: mleko, masło, cebula i oczywiście kalafior. Łyżeczka masła podkreśli smak zupy. Zobaczcie przepis Agaty Kościkiewicz.