Trwa ładowanie...

Barszcz czerwony czysty

Prosty jak z torebki, ale naturalny i pyszny.

Barszcz czerwony czystyŹródło: Justmydelicious
d1l91os
d1l91os

Barszcz czerwony czysty idealnie pasuje zarówno do wigilijnej kolacji, ale też w ramach obiadu, do którego można podać uszka lub krokiety. Sprawdzi się też jako alternatywa dla kubka gorącej czekolady lub kakao. Przepis poleca Paulina Krajewska, autorka bloga "Justmydelicious".

Składniki:

3 duże buraku
2 litry wody
1 łyżka koncentratu bulionu z indyka
3 liście laurowe
3-4 ząbki czosnku
świeżo zmielony pieprz czarny
szczypta soli do smaku
kilka ziarenek ziela angielskiego
kilka gałązek majeranku
1-2 łyżek octu winnego
1,5 łyżeczki cukru

Przygotowanie:

Obrane i pokrojone w kostkę buraki wrzucić do garnka, zalać wodą, a następnie dodać pozostałe składniki. Gotować do czasu, aż buraki całkowicie zmiękną i już. Przed podaniem przecedzić barszcz przez sito i podawać np. z krokietami lub uszkami. Domowy koncentrat można zastąpić udkiem z indyka lub włoszczyzną. Jeśli nie lubisz octu można go zastąpić sokiem z cytryny.

Więcej przepisów blogerki na: www.justmydelicious.com

d1l91os
d1l91os
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1l91os
Więcej tematów