Trwa ładowanie...
d3kt4pg
27-01-2009 12:06

Uszka

Przepis

Wydaje wam się, że przygotowanie uszek do wigilijnego barszczu jest trudnym zadaniem, dlatego co roku kupujecie gotowe uszka w garmażerce? Duży błąd. Mamy dla was podstawowy przepis na te pyszne świąteczne pierożki. Miękkie i elastyczne ciasto, dobrze doprawiony grzybowy farsz. Czego chcieć więcej?

d3kt4pg
2.7
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki

Ciasto:

  • 0,5 kg mąki
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • ok. 1 szklanki gorącej wody

Farsz:

Przepis

Mąkę zaparzyć gorącą wodą. Dodać jajko i szczyptę soli. Wyrobić. Rozwałkować bardzo cienko (dużo cieniej niż na pierogi). Wyciąć niewielkie kwadraciki, nałożyć farsz, skleić.

Przepis dodał użytkownik zagadkaa21

Uszka
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3kt4pg
d3kt4pg
d3kt4pg
d3kt4pg
Więcej tematów
d3kt4pg