Trwa ładowanie...
d1wupx0
07-12-2009 17:16

Barszcz

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
d1wupx0
Składniki
  • 4 - 5 jabłek
  • 4 - 5 czerwonych buraków
  • 2 litry wywaru z kości i włoszczyzny
  • 1,5 łyżki margaryny
  • łyżka mąki
  • listek laurowy
  • filiżanka śmietany
  • kieliszek czerwonego wina
  • 1 - 2 goździki
  • sól
Przepis

Umyte i obrane buraki i jabłka zetrzeć na tarce, poddusić na tłuszczu, oprószyć mąką, zalać wywarem, dodać przyprawy i gotować, aż będą miękkie.
Wlać czerwone wino, podprawić śmietaną i podać z ziemniakami posypanymi koperkiem.

Przepis dodał użytkownik ania240185

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1wupx0
d1wupx0
d1wupx0
Więcej tematów
d1wupx0

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj