9 powodów, dla których warto jeść zupy
Nie tylko pierwsze danie
Tradycyjny polski obiad to zupa i drugie danie. Obecnie coraz częściej skracamy przygotowanie tego posiłku i pomijamy gotowanie gorącego wywaru z warzywami i dodatkiem ryżu lub makaronu. To działanie niesłuszne, ponieważ odbieramy sobie tym samym porcję witamin oraz minerałów. Wbrew pozorom też, gotowanie zupy nie łączy się z kilkugodzinnym staniem przy garach. Oto kilka powodów, które powinny przekonać niedowiarków do tej potrawy.
Tradycyjny polski obiad to zupa i drugie danie. Obecnie coraz częściej skracamy przygotowanie tego posiłku i pomijamy gotowanie gorącego wywaru z warzywami i dodatkiem ryżu lub makaronu. To działanie niesłuszne, ponieważ odbieramy sobie tym samym porcję witamin oraz minerałów. Wbrew pozorom gotowanie zupy nie łączy się z kilkugodzinnym staniem przy garach. Oto kilka powodów, które powinny przekonać niedowiarków do tej potrawy.