Jak ugotować idealną zupę?
Na to pytanie zna odpowiedź Małgorzata Kijowska, blogerka kulinarna. Autorka bloga Daylicooking zdradziła nam pięć koronnych zasad, do których stosuje się podczas gotowania zup. - Najważniejsze w zupach są świeże, jak najwyższej jakości składniki. Nie uda się ugotować dobrej zupy, jeśli będziemy chcieli zrobić ją ze starych, nadpsutych warzyw, czy też z niezbyt świeżego mięsa. Jakość produktów bardzo wyraźnie przełoży się na smak i zapach zupy - tłumaczy blogerka i dodaje, że z naszych kranów w większości przypadków płynie twarda woda, z dużą zawartością chloru, a czasami i niepożądanych metali ciężkich. To psuje smak, zapach i sprawia, że zupa staje się niekorzystna dla naszych organizmów. Dlatego warto zainwestować w filtr do wody. - Zamiast sklepowych koncentratów i przecierów zawsze korzystam z sezonowych warzyw – mówi autorka bloga Daylicooking i przekonuje, że żadna zupa ugotowana na warzywach ze słoiczka kupionego w sklepie, nie może równać się z tą przygotowaną ze świeżych warzyw.