Brownie z malinami
Składniki: pół szklanki oleju, 500 ml mleka kokosowego, 6 łyżek miodu, 3 jajka, 500 g mąki orkiszowej, 4 łyżki karobu, 500 g mąki orkiszowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli morskiej, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 100 g płatków migdałowych, maliny.
Przygotowanie: w jednej misce wymieszaj mokre składniki (olej, mleko, miód, ekstrakt waniliowy, jajka), a w drugiej suche (mąkę, karob, proszek do pieczenia, sól). Wlej mokre składniki do suchych i zmiksuj na gładką masę. Dodaj płatki migdałowe. Wymieszaj. Foremkę do pieczenia (25x25 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto do formy, powciskaj maliny. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piecz 50 minut.