Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i wędzonym łososiem
Składniki: 200 g makaronu farfalle, 100 g wędzonego łososia, 1 Bulionetka warzywna Knorr, 150 ml jogurtu naturalnego, 20 g parmezanu, 1 czerwona cebula, 1 pomidor, 1 awokado, 20 ml oliwy z oliwek, 1 łyżka kaparów, 1 łyżka musztardy.
Wykonanie: Pomidora, awokado i łososia pokrój w małe paski i odłóż na bok. Farfalle z sosem jogurtowym, awokado i łososiem. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie z oliwek. Makaron ugotuj z Bulionetką Knorr i dodaj go na patelnię wraz z odrobiną wody z gotowania. Dołóż resztę składników, w tym musztardę, kapary i jogurt. Wszystko razem wymieszaj i gotuj chwilę. Makaron podawaj posypany parmezanem.