Walentynkowe przepisy nie tylko dla zakochanych
Afrodyzjaki na talerzu
14 lutego łączy i dzieli. Część z nas ochoczo rezerwuje na tę datę kino czy stolik w ulubionej restauracji, część stanowczo ją odrzuca, jeszcze inni świętują w zaciszu domowym, przygotowując na ten dzień coś wyjątkowego.
14 lutego łączy i dzieli. Część z nas ochoczo rezerwuje na tę datę kino czy stolik w ulubionej restauracji, część stanowczo ją odrzuca, jeszcze inni świętują w zaciszu domowym, przygotowując na ten dzień coś wyjątkowego.
W południowej i zachodniej Europie Walentynki świętowano już od średniowiecza, mają one swojego katolickiego patrona w postaci św. Walentego. Do rozsławienia święta przyczynił się znacząco sir Walter Scott, angielski pisarz romantyczny przełomu XVIII i XIX wieku - to dzięki niemu Brytyjczycy uznają Walentynki za swoje rodzime święto.
Niezależnie jednak od miejsca na ziemi, Walentynki są okazją, by zadbać o ukochaną drugą połówkę jeszcze bardziej niż na co dzień i przygotować dla niej wyjątkowy... kulinarny prezent. Wybór jest ogromny - spróbuj więc znaleźć danie, które najlepiej odzwierciedli relację, jaka jest między wami.