Sałatka owocowa
*Składniki: *2 kiwi, 1 różowy grejpfrut, 2 mandarynki, mała kiść fioletowych winogron, 1 szklanka ziarenek granatu, 1 łyżka miodu, 2 łyżki soku z cytryny.
Przygotowanie: kiwi obrać i pokroić w półplasterki, cytrusy obrać i podzielić na cząstki. Winogrona umyć, pokroić na połówki i usunąć z pestki. Tak przygotowane owoce razem z granatem. Całość zalać miodem wymieszanym z sokiem z cytryny i delikatnie zamieszać. Podawać w pucharkach po schłodzeniu.
Opcjonalnie: możesz użyć również innych cytrusów np. pomelo lub owoców z puszki np. brzoskwini oraz ananasów. Doskonale sprawdzą się też banany oraz bakalie w ramach dodatków (skóra cytrynowa lub rodzynki). Smacznego!
POLECAMY: