Halibut z warzywami
Jeśli boimy się przyrządzania ryb, bo wydaje nam się, że jest to trudne i czasochłonne, spróbujmy wykorzystać filety. Halibut to jedna z najbardziej smacznych ryb, a w dodatku zawiera bardzo mało ości. I zamiast ją smażyć – upieczmy w folii. Składniki: kilka filetów z ryby, czerwona papryka, czerwona cebula, dwie łodygi selera naciowego, pęczek koperku, sok z cytryny, sól, pieprz, oliwa z oliwek. Rybę myjemy i dokładnie osuszamy. Oprószamy każdy kawałek solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Paprykę, seler i cebulę kroimy na dość drobne kawałki. Na dużych płatach folii aluminiowej układamy rybę, na niej warzywa, posiekany koperek i dodajemy oliwę. Zawijamy folię bardzo dokładnie i pakunki wstawiamy do nagrzanego do 160 stopni C piekarnika. Pieczemy pół godziny i podajemy z ugotowanymi wcześniej młodymi ziemniakami.