Batoniki owsiane z olejem kokosowym
*Składniki: *1 szklanka płatków owsianych, 1 szklanka płatków gryczanych, 2 jajka, 4 łyżki wiórek kokosowych, 3 łyżki sezamu, 2 łyżki brązowego cukru, 100 g rodzynek, 3 łyżki orzechów włoskich posiekanych, 3 łyżki oleju kokosowego, 3 łyżki miodu
*Przygotowanie: *suche składniki wymieszaj w dużej misce. Olej kokosowy (najlepiej w wersji płynnej), miód, jajka połącz w osobnym naczyniu. Następnie wymieszaj z suchymi składnikami. Tak powstałą masę wyłóż na blachę z papierem do pieczenia. Piecz przez około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Po tym czasie wyjmij z piekarnika i odstaw do wystudzenia. Ostrym nożem pokrój na batony o dowolnym rozmiarze.