Pikantna zupa z chili
Składniki: 25 dag mielonego mięsa wieprzowego, 25 dag mielonego mięsa wołowego, cebula, 3 ząbki czosnku, łyżka oleju rzepakowego, świeży ogórek, 5 pomidorów, 1/2 puszki kukurydzy, puszka czerwonej fasoli, 2 papryczki, chili, łyżka koncentratu pomidorowego, sól i pieprz do smaku, przyprawy: 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki, łyżeczka słodkiej papryki, 1 l bulionu.
Przygotowanie:
Na oleju zeszklij pokrojoną w kostkę cebulkę, następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i dwa rodzaje mięsa mielonego. Teraz czas na przyprawy. Smaż wszystko, aż mięso zarumieni się. Dodaj obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i ogórki. Po kilku minutach dodaj koncentrat pomidorowy, odsączoną z zalewy kukurydzę i fasolę. Na koniec dolej wodę i gotuj wszytko przez ok. 15 minut.