Ogniste przepisy z papryczkami chili
Będzie ostro
Chili con carne
Składniki: 60 dag mielonego mięsa wołowego, 2 puszki pomidorów krojonych, szklanka bulionu, puszka czerwonej fasoli, puszka kukurydzy, cebula, 2 papryczki chili, czerwona papryka, olej rzepakowy, 2 ząbki czosnku, przyprawy: szczypta chili, ostrej papryki, słodkiej papryki, kminku, pieprzu cayenne i soli.
Przygotowanie:
Posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj przyprawy (według swojego smaku) i mięso – wszystko podsmaż, a następnie dodaj bulion i pomidory z puszki. Czerwoną paprykę pokrój w kostkę, a papryczki chili w drobną kosteczkę i dodaj do mięsa. Całość gotuj przez ok. 25 minut. Po tym czasie dodaj odsączoną z zalewy kukurydzę oraz fasolę i wszytko duś przez 10 minut. Gotowe!
Zobacz także wideo: Pyszny sposóba na faszerowane apryczki chili. Takich jeszcze nie jadłeś!