Tortille z kolorową sałatką i sosem jogurtowym
*Składniki: *2 małe buraki, 2 marchewki, 150 g kapusty, 1 gruszka, 3 listki świeżej mięty, 1/2 pęczka natki pietruszki, 6 małych pełnoziarnistych placków tortilla, 50 g sera feta Na sos: 5 łyżek jogurtu naturalnego, 1/2 łyżeczki musztardy, 3 łyżeczki gotowego sosu winegret, 2 łyżki oliwy z oliwek, sól, pieprz do smaku
Przygotowanie: buraki i marchew wyszoruj dokładnie pod bieżącą wodą. Obierz ze skórki i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przełóż do dużej miski. Kapustę drobno poszatkuj i dodaj do miski. Dorzuć pokrojoną w kostkę gruszkę. Posiekaj pietruszkę i miętę. Dodaj do sałatki. Składniki na sos przełóż do słoika. Zamknij i energicznie potrząsaj, aż się wymieszają. Sałatkę rozłóż po równo na plackach tortilli. Polej sosem i zawiń. Spakuj do pudełeczka. Pyszny lunch do pracy gotowy!