Naleśniki z serem
Miłośnicy naleśników na diecie nie muszą z nich rezygnować. Oto nasza propozycja. Potrzebujemy: dwie szklanki mąki ryżowej, jajko, dwie łyżeczki cukru, mleko, szczyptę soli i olej do smarowania patelni. A do nadzienia: dwie kostki drobno zmielonego twarogu, dwie łyżki cukru, jogurt naturalny, żółtko z jajka. Najpierw ucieramy żółtko z cukrem, a następnie dodajemy twaróg i jogurt i jeszcze raz ucieramy. Odstawiamy i bierzemy się za ciasto. Do miski wrzucamy mąkę, dodajemy cukier i sól, a następnie mleko. Wlewamy je powoli, by uzyskać lejące się ciasto. Patelnię smarujemy olejem, wlewamy ciasto i smażymy naleśniki. Pamiętajmy, że smażą się one trochę dłużej niż zwykłe. Naleśniki odkładamy na talerz i nadziewamy serem.