Placki owocowe
Z mąki ryżowej przygotować można praktycznie każde danie, do którego w oryginale wykorzystywaliśmy mąkę pszenną. Do przygotowania placków owocowych potrzebujemy: pół szklanki brązowej mąki ryżowej, cztery łyżki mleka, jajko, pół łyżeczki proszku do pieczenia, dwie łyżki oleju kokosowego, miód i owoce (jakie tylko chcemy, ale najlepsze są jagody, truskawki lub kiwi). Wsypujemy mąkę do miski, dodajemy proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Wlewamy mleko, wbijamy jajko i wyrabiamy na ciasto konsystencji tego na naleśniki. Dodajemy trochę miodu i jeszcze raz dokładnie mieszamy. Placki smażymy na oleju kokosowym, wlewając dwie łyżki ciasta na patelnię. Wykładamy je na talerz, układamy na plackach owoce i polewamy miodem. To idealne danie na zdrowe, wiosenne śniadanie.