Puszysty sernik z jeżynami
Składniki: 220 g herbatników, 2 łyżki miodu, 200 g masła, 250 g białej czekolady, 500 g twarogu, 100 ml śmietany kremówki, 1 łyżka żelatyny, 1 łyżka cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny, jeżyny.
Przygotowanie: herbatniki kruszymy w misce i dodajemy do nich 100 g rozpuszczonego masła i miód. Całość mieszamy. Jednolitą masę wykładamy na spód tortownicy. Wkładamy na 10 minut do lodówki. Ser miksujemy z cukrem, sokiem z cytryny, rozpuszczoną czekoladą i żelatyną. Następnie mieszamy z ubitą kremówką. Masę serową wlewamy na przygotowany spód z herbatników. Wkładamy do lodówki na ok. 45 minut, po czym dekorujemy jeżynami i chłodzimy ok. 90 minut.