Jak wybrać świeżą, dobrą rybę
Boże Narodzenie to tradycyjne „rybne święto”. W czołówce spożycia nadal utrzymują się takie gatunki, jak karp, śledź,łosoś i dorsz. Niezależnie od tego, jakie ryby kupujemy, należy zwracać uwagę, aby były one świeże. Jak to rozpoznać radzi Piotr Zych.
Bez wątpienia takim najczęściej st… Rozwiń
Transkrypcja:
Bez wątpienia takim najczęściej stosowanym
Sposoby oceniania świeżości to przecież
Z kim zapach
Chyba musi mieć swój naturalny zapach
I może mieć 5 obcego innego zapachu bądź też gnilnego któryby wskazywał że Ryba już się
Się psuje jeżeli mogłoby to wystąpienie trzeba zobaczyć
Na oko
Spoko jest
Szkliste przejrzyste
Nie jest zamknąłem przymulony My już kodony jeżeli jest głowa nadal
To możemy również a nawet powinniśmy zajrzeć pod
Skrzela gdzie powinniśmy zobaczyć czerwone nie sklejone
Nie maziste skrzela
Tak jako ciekawostkę dodam że
W przypadku jesiotra
Skoro nie będzie tak
Czerwone Conversy czarne
Ale to tylko wyjątkowo z jesiotrem i sam wygląda ryba musi błyszczeć musi mieć naturalną
Powłoka śluzową co ważne bo często klienci mylą No przepraszam ale
Czerwona ślubu związane z nieświeża nie
Naturalnie ryba ma na sobie
Śląska 38
Przejrzysty
Jeżeli chodzi o docieranie do tego skąd ta ryba jest
Gdzie została zbudowana jest bardzo ważne
Również zachęcam klientów do weryfikacji
Narzędzie połowowe
Choćby Woki ciągnione
To znaczy gdzie najbardziej popularne i stosowane w rybołóstwie
No ale ona jednak za sobą
Niesie pewne
Niekorzystne
Działania poprzez dewastacji środowiska i
Wyniszczenie struktury mięsa czyli ta ryba
Mimo że dosyć szybko odłowione i dostarczona
Już nie będzie tej jakość