Trwa ładowanie...
d1kd346
Jak wybrać świeżą, dobrą rybę

Jak wybrać świeżą, dobrą rybę

Boże Narodzenie to tradycyjne „rybne święto”. W czołówce spożycia nadal utrzymują się takie gatunki, jak karp, śledź,łosoś i dorsz. Niezależnie od tego, jakie ryby kupujemy, należy zwracać uwagę, aby były one świeże. Jak to rozpoznać radzi Piotr Zych.

Bez wątpienia takim najczęściej stRozwiń

Transkrypcja:

Bez wątpienia takim najczęściej stosowanym Sposoby oceniania świeżości to przecież Z kim zapach Chyba musi mieć swój naturalny zapach I może mieć 5 obcego innego zapachu bądź też gnilnego któryby wskazywał że Ryba już się Się psuje jeżeli mogłoby to wystąpienie trzeba zobaczyć Na oko Spoko jest Szkliste przejrzyste Nie jest zamknąłem przymulony My już kodony jeżeli jest głowa nadal To możemy również a nawet powinniśmy zajrzeć pod Skrzela gdzie powinniśmy zobaczyć czerwone nie sklejone Nie maziste skrzela Tak jako ciekawostkę dodam że W przypadku jesiotra Skoro nie będzie tak Czerwone Conversy czarne Ale to tylko wyjątkowo z jesiotrem i sam wygląda ryba musi błyszczeć musi mieć naturalną Powłoka śluzową co ważne bo często klienci mylą No przepraszam ale Czerwona ślubu związane z nieświeża nie Naturalnie ryba ma na sobie Śląska 38 Przejrzysty Jeżeli chodzi o docieranie do tego skąd ta ryba jest Gdzie została zbudowana jest bardzo ważne Również zachęcam klientów do weryfikacji Narzędzie połowowe Choćby Woki ciągnione To znaczy gdzie najbardziej popularne i stosowane w rybołóstwie No ale ona jednak za sobą Niesie pewne Niekorzystne Działania poprzez dewastacji środowiska i Wyniszczenie struktury mięsa czyli ta ryba Mimo że dosyć szybko odłowione i dostarczona Już nie będzie tej jakość
d1kd346
d1kd346
Więcej tematów