Jadalne kwiaty - oryginalny i smaczny dodatek
Obiad z łąki lub ogródka
Do przygotowania wykwintnego dania nie trzeba najdroższych i egzotycznych warzyw lub owoców. Podobnie, jak nasze babcie, możemy wykorzystać dary łąk i ogrodów. Wiele popularnych kwiatków i pospolitych roślin może być świetnym dodatkiem do potraw. Podpowiadamy, jak jeść stokrotki, bratki, mlecze lub nasturcje.
Do przygotowania wykwintnego dania nie trzeba kupować najdroższych, egzotycznych warzyw lub owoców. Podobnie, jak nasze babcie możemy wykorzystać dary łąk i ogrodów. Wiele popularnych kwiatków czy pospolitych roślin może być świetnym dodatkiem do potraw. Należy oczywiście zbierać rośliny, które rosną w sprawdzonym miejscu, a okazy widoczne na trawniku przy parkingu omijać szerokim łukiem. Podpowiadamy, jak jeść stokrotki, bratki, mlecze lub nasturcje.