Pianka na krówce wg Ewy
Składniki: 400 g herbatników, 230 g masy krówkowej, 100 g masła, 500 g serka mascarpone, 2 galaretki truskawkowe, 1 galaretka leśne owoce, 500 ml przegotowanej gorącej wody, 5 połówek brzoskwiń z puszki.
Przygotowanie: herbatniki rozdrobnić, a następnie zmiksować z masą krówkową. W kolejnym kroku dodać masło i dalej chwilę siekać, aż wszystko się połączy. Tortownicę wylepić powstałym ciastem i wstawić do lodówki. Galaretki rozmieszać w 500 ml wody. Do serka wlać powoli przestudzoną, ale płynną galaretkę. Całość mieszać 2-3 minuty, a następnie puszystą masę wylać do tortownicy. Brzoskwinie pokroić w kostkę i powrzucać je na masę. Piankę wstawić do lodówki na około godzinę, aby się ścięła.