Nuggetsy w chrupiącej panierce
Ze wszystkich dań oferowanych w McDonald's, nuggetsy wydają się zajmować szczególne miejsce w sercach miłośników fast foodów. Mięsne kąski smażone w złocistej panierce skuszą nawet niejadków. Niestety tradycyjne nuggetsy, smażone w głębokim łuszczu, nie należą do najzdrowszych przekąsek. Nic nie stoi na przeszkodzie, by odtworzyć ten chrupiący, smakowity przysmak w domu w "odchudzonej" wersji.
Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka, 2 łyżki oleju do smażenia, curry, papryka słodka, czosnek granulowany, sól, pieprz, 2 jajka, płatki kukurydziane.
Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, doprawić curry, papryką słodką, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Odstawić na ok. 30 minut. Jajka roztrzepać, płatki kukurydziane pokruszyć. Na patelni rozgrzać olej. Kawałki mięsa panierować w jajku i płatkach kukurydzianych. Usmażyć na złoty kolor i odsączyć na ręczniku papierowym. Podawać z ulubionym sosem, frytkami i surówką.