Prawie jak domowe
Jakie wybrać pierogi - domowe czy z garmażerki? - To zależy od tego, ile akurat mamy czasu. Ja bardzo lubię lepić pierogi. To mnie naprawdę relaksuje, ale czasem nie mam innego wyjścia, jak poratować się kupnymi lub zamówionymi na dowóz. Wtedy albo liczę na łut szczęścia, że trafię na jakieś smaczne, albo od razu stawiam na sprawdzone wyroby – mówi Paulina Krajewska. Kolejny produkt, jaki testowała Magda to pierogi marki U Jędrusia. Opakowanie o wadze 1 kg kosztowało 9,99. Wystarczy więc kupić paczkę pierogów, by mieć z głowy obiad. Jednak czy to dobry wybór? W środku znajdziemy mąkę, wodę, ziemniaki odtworzone z płatków, ser, cebulę smażoną, olej, przyprawy oraz sorbinian potasu. Wnioski? - Ciasto przypominało domowe, farsz był doprawiony, ale niestety ze względu na dużą gramaturę pierogi były bardzo ze sobą posklejane i się trochę porozpadały w trakcie gotowania – mówi Magda.