Z wody czy z patelni?
- Kwestia gustu! Latem doskonale smakują lekkie pierożki z wody faszerowane owocami. Podczas chłodniejszych miesięcy szczególnie polecam wersje smażone i pieczone z wytrawnym farszem – mówi autorka bloga "Just My Delicious". Producenci gotowych pierogów radzą, by odgrzewać je we wrzątku, usmażyć na patelni lub we frytkownicy. Magda kupiła pierogi w Tesco. Cena? Taka jak w Lidlu i Stokrotce – 4,29 zł/400 g. A co w środku? Mąka, masa ziemniaczana odtworzona z suszu, woda, ser, olej, cebula smażona, przyprawy, gluten, błonnik rośliny, skrobia modyfikowana oraz substancja konserwująca. - Ciasto było trochę za grube, a farsz za mało doprawiony. Plusem jest to, że pierogi gotowane według podanej instrukcji na opakowaniu nie rozkleiły się w trakcie – komentuje Magda.