Patent na idealne ciasto
Ciasto na pierogi musi być cienkie, miękkie i elastyczne. - Czasem czytelnicy pytają mnie, czy dodawać jajka do ciasta na pierogi. Do azjatyckich raczej ich nie dodaję, natomiast do tradycyjnych polskich pierogów jak najbardziej. Szczególnie gdy mają mieć wytrawny farsz. Ważne jest też, by używać do ciasta gorącej wody. Dzięki niej ciasto znacznie łatwiej się wyrabia i jest bardziej elastyczne – radzi blogerka. A co z pierogami z garmażerki? Kolejny produkt, jaki przetestowałam to pierogi Po prostu ze Stokrotki. Opakowanie ważące 400 g kosztuje 4,29 zł. Co znajdziemy w środku? Mąkę, wodę, ziemniaki odtworzone z płatków ziemniaczanych, twaróg, smażoną cebulę, przeprawy, olej i sorbinian potasu. Producent zaleca, by gotować pierogi przez 2 minuty lub usmażyć je na patelni. Wybrałam pierwszy wariant. Nie rozpadły się w trakcie. Ciasto było dość cienkie, a farsz nieco mdły.