Szybki obiad
W Biedronce znajdziemy pierogi Swojska Chata. Za opakowanie ważące 400 g zapłaciłam 3,99 zł. Nie posklejały się w opakowaniu, żaden nie był uszkodzony. Podgrzałam je zgodnie z zalecaniami producenta. Zagotowałam osoloną wodę, wyłączyłam gaz i wrzuciłam pierogi na ok. 3 minuty do wrzątku. Plusy? Nie rozpadły się. Ciasto było miękkie, jednak nieco za grube, farsz dobrze doprawiony. Niestety było go dość mało, przez co pierogi były płaskie. A co ze składem? Na pierwszym miejscu mąka pszenna, dalej ziemniaki odtworzone z płatków ziemniaczanych, woda, twaróg, smażona cebula, olej, przyprawy i substancja konserwująca: sorbinian potasu. - Zachęcam do uważnego sprawdzania etykiet – mówi Paulina Krajewska, autorka bloga "Just My Delicious". - Im krótszy skład, a składniki powszechnie znane i przez nas akceptowane, tym lepiej. Cała reszta to kwestia upodobań.