Czekoladowe ciasteczka
Składniki:
- 60 g płatków owsianych
- 100 g mąki owsianej
- 3 łyżki prawdziwego kakao
- 0,5 łyżeczki sody
- 2 dojrzałe banany
- niepełna szklanka mleka kokosowego
- garść rodzynek
- łyżka masła orzechowego
- 3 łyżeczki syropu klonowego
- 0,5 szklanki orzechów włoskich
Przygotowanie: w misce wymieszaj mąkę, płatki, sodę i kakao. Dodaj rozgniecionego banana, mleko, masło orzechowe, rodzynki i syrop klonowy. Orzechy posiekaj i upraż na suchej patelni. Przesyp do pozostałych składników i wymieszaj. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Łyżką nakładaj porcje ciasta i formuj z nich okrągłe ciasteczka. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 20 minut.