Desery, które nie pójdą w boczki. Słodkie, ale bez cukru
Posmakują całej rodzinie
Jabłka pod kruszonką
Składniki:
- 4 jabłka
- 8 śliwek
- 0,5 szklanki brązowego cukru
- cynamon
- garść włoskich orzechów
Na kruszonkę:
- 100 g mąki orkizowej
- 50 g stałego oleju kokosowego
- 50 g ksylitolu
- 0,5 szklanki posiekanych migdałów
Przygotowanie: jabłka obierz i pokrój w dużą kostkę. Ze śliwek usuń pestki, owoce podziel na ćwiartki. Wymieszaj jabłka i śliwki z cynamonem i cukrem. Z podanych składników przygotuj kruszonkę. Ułóż owoce w kokilkach, posyp je orzechami i kruszonką. Piecz przez ok. 30-35 minut w piekarniku nagrzanych do 200 stopni.